fotograaf-nando-harmsen.jpg
We hebben Nando ervaren als een hele professionele fotograaf, maar vooral ook een fijn mens.
— Astrid en Daan

over nando harmsen

Ik ben Nando Harmsen, 49 jaar oud, vader van twee inmiddels volwassen kinderen, met partner en hond. Mijn eerste camera kreeg ik al op 10 jarige leeftijd om deze vervolgens nooit meer los te laten. Ik ben fotograaf in hart en nieren, en autodidact. Zoals zovelen ben ik gestart met landschapsfotografie, waar compositie en beeldopbouw een belangrijke rol speelt. Jaren lang ben ik actief concertfotograaf geweest, waarbij het leren omgaan met lastige licht situaties en snelle acties een belangrijke leerfactor was. Ook vastgoed fotograaf en modellenfotografie behoren tot mijn ervaring.

De eerste huwelijksreportage stamt al uit 1992, ver voor het digitale tijdperk. Dit werd pas serieus in 2004, toen ik op verzoek weer eens een trouwreportage maakte. Vanaf dat moment ben ik steeds meer plezier gaan beleven aan het vastleggen van deze prachtige dag vol liefde, vol ontroering en vooral veel plezier. Ik heb de trouwreportages jaren lang naast de overige fotografie gedaan..Tegenwoordig ligt de focus helemaal op trouwfotografie, en blijf ik landschapsfotografie ernaast doen. .

Wat ik belangrijk vind is het vastleggen van de interactie, de liefde en het geluk tussen partners. Ik laat de dag voorbij komen zoals die is, registrerend in plaats van regisserend, maar niet bang om bij te sturen waar nodig. Ik ben rustig, en makkelijk, vriendelijk en flexibel, met een luisterend oor en een helpende hand. Ik ben aanwezig waar ik moet zijn, en sta op respectabele afstand als het nodig is.