Ik ben een Gecertificeerd Moment Design fotograaf

Nadat ik in 2018 voor het eerst in aanraking kwam met Moment Design, wist ik dat dit de manier van fotograferen was die ik zocht, en waar ik onbewust al jaren tot op zekere hoogte gebruik van maakte. Deze manier van fotograferen sprak me zo aan, dat ik in 2019 een opleiding Moment Design ben gaan volgen, onder leiding van trouwfotograaf en Moment Design instructeur Peter Lammers.

Chris-Jan en Sjanet - moment design

Moment Design is een techniek die het doel heeft om de muze, zoals de persoon of personen die je fotografeert genoemd wordt, zichzelf te laten zijn. Het is niet over poseren, maar over het op een heel natuurlijke en ontspannen manier op de foto komen. Deze techniek kan leiden tot hele fijne, relaxte, en ontroerende foto’s waarin je jezelf terug herkent.

Gedurende 2019 heb ik naast de opleiding veel koppels gefotografeerd om de techniek te oefenen en bij te schaven. Dit heeft niet alleen tot mooie foto series geleid, maar voor mij persoonlijk ook een hele andere open manier van communiceren, zonder vooroordelen of verwachtingen. Dit uit zich direct in het resultaat van een fotosessie. Alle koppels die ik gefotografeerd heb, de groepen, en zelfs de personen waarvan een ‘statisch’ portret gemaakt moest worden, lieten weten hoe prettig ze het ervaren hebben.

Chris-Jan en Sjanet tijdens moment design.jpg

Moment Design is perfect voor de mensen die het niet prettig vinden om op de foto te komen, of zich erg ongemakkelijk voelen bij een fotosessie.

In december 2019 heb ik mijn examen afgelegd en ben geslaagd. Vanaf 2020 mag ik mij gecertificeerd Moment Design fotograaf noemen en behoor tot een selectie groep fotografen uit het Moment Design Collectief. Iets waar ik erg trots op ben.

Mijn dank aan Peter Lammers voor de trainingen en begeleiding, Chris-Jan en Sjanet voor het model staan tijdens het examen, en aan alle koppels die ik het afgelopen jaar heb mogen fotograferen om zover te kunnen komen.

Nando Harmsen_moment-design-fotograaf