Wanneer het slecht weer is tijdens je trouwshoot

Natuurlijk ga je uit van prachtig weer op je trouwdag. Een heerlijk zonnetje, met wat wolkjes in de lucht, en een aangename temperatuur. Natuurlijk is er altijd een kans dat het weer niet ideaal is. Het kan regenen, of stormen, en de temperatuur kan minder aangenaam zijn. Het kunnen momenten zijn dat zelfs een paraplu niet helpt.

Regen tijdens een buitenceremonie. Je moet er niet aan denken, maar het kan zomaar gebeuren.

Regen tijdens een buitenceremonie. Je moet er niet aan denken, maar het kan zomaar gebeuren.

Heb je een prachtige locatie voor de trouwfoto’s uitgekozen, dan kan dit bij slecht weer minder geslaagd zijn. Daarom is het altijd verstandig om een alternatief achter de hand te hebben, een plek waar je naar kunt uitwijken indien de weersomstandigheden te bar zijn om prettig te fotograferen.

Een binnenlocatie is altijd wat moeilijker te vinden, en vaak zijn daar ook kosten aan verbonden. Kijk daarom goed rond en wees niet bang om contact met een locatie op te nemen met de vraag naar de mogelijkheden. Zelfs een theater of schouwburg in de buurt, of een museum, kan al mogelijkheden bieden. En wie weet biedt de trouwlocatie zelf wel mogelijkheden om naar uit te wijken.

Een binnenlocatie zoeken kan lastig zijn, maar er zijn prachtige plekken te vinden om uit te wijken als het weer slecht is.  Wees voorbereidt.

Een binnenlocatie zoeken kan lastig zijn, maar er zijn prachtige plekken te vinden om uit te wijken als het weer slecht is. Wees voorbereidt.

Gelukkig komen de dagen dat het werkelijk de hele dag regent niet zo veel voor als je zou verwachten. Er zijn altijd wel momenten op een dag dat het droog is. Als je daar enigszins rekening mee houdt in je planning, zijn er altijd wel momenten te vinden dat je even naar buiten kunt voor een paar prachtige foto’s. En wie weet, kun je op die regenachtige dag wel samen met een prachtige regenboog op de foto.

Maak je niet te druk over regen, de huwelijksdag wordt er niet minder leuk door. Soms zelfs leuker.

Maak je niet te druk over regen, de huwelijksdag wordt er niet minder leuk door. Soms zelfs leuker.