Waar moet de corsage bij man en vrouw

Het blijft toch altijd weer een puzzeltje. Waar moet de corsage bij de man en vrouw, en hoe moet die hangen?

De traditie van het corsage stamt uit de tijd dat de man een vrouw een klein bloemetje gaf wanneer hij haar meer uit nam. Tegenwoordig is het absoluut geen verplichting, en indien ervoor gekozen wordt, zal er voor alle daggasten een corsage geregeld worden. Zo is goed te zien wie bij de huwelijksdag hoort, en wie niet.

Het dragen van een corsage is aan regeltjes gebonden. Zowel mannen of vrouwen dragen de corsage aan de linkerkant.

 
010-corsage-plek-2.jpg
 

Dames dragen de corsage hoog en dicht bij de schouder, met het steeltje van de bloem omhoog zodat de bloem naar beneden hangt.

Mannen dragen de corsage op de revers van het colbert, waarbij de bloem naar boven wijst, en het steeltje naar beneden. Het steeltje kan bij het colbert door het knoopsgat gestoken worden.

Dames kunnen het corsage eventueel ook als armband oom de arm dragen.

010-corsage-plek-1.jpg

Een extra tip; let bij het kiezen van het corsage dat deze niet te groot en zwaar is. Twee bloemen en wat groen is voldoende. Maak je het te groot of zwaar, dan bestaat de kans dat het niet prettig draagt, of zelfs los komt in de loop van de dag. Zeker wanneer er met magneetjes gewerkt wordt om de corsage vast te maken, mag de corsage niet te zwaar zijn. De magneetjes zijn dan lang niet sterkt genoeg om dit op zijn plaats te houden.