Eet je taart niet vlak voor het diner - of toch stiekem wel

De trouwdag inplannen is een heel gepuzzel. Het uur dat de ceremonie gehouden wordt staat vast, de rest moet daar omheen gepland worden. Dan is het te adviseren om het aansnijden van de trouwtaart niet direct voor het diner te doen.

008-wanneer-trouwtaart-2.jpg

Het is altijd een prachtig moment wanneer de trouwtaart aangesneden wordt, een feestelijk moment waarbij het in huwelijk treden gevierd wordt, en gedeeld met de gasten. Maar pas op wanneer dit laat in de middag is. Het kan de eetlust van je gasten stillen. Wanneer je dan ook nog een fantastisch diner gepland hebt, met prachtige gerechten of een hele buffet tafel vol lekkere dingen, zou het zonde zijn als de eetlust niet zo groot meer is.

Heerlijk, een stukje taart. Maar oh jee, straks is het diner.

Heerlijk, een stukje taart. Maar oh jee, straks is het diner.

Mocht de ceremonie zo laat op de middag zijn dat het toasten vlak voor het diner plaats vindt, kun je overwegen om het aansnijden van de trouwtaart uit te stellen tot na het diner. Maak er het dessert van, een feestelijk dessert. Zo weet je zeker dat alle gasten volop kunnen genieten van een prachtig diner, en een heerlijk stukje van je trouwtaart.

008-wanneer-trouwtaart-1.jpg