Het overhandigen van een trouwreportage

Het is de kers op de taart, een dierbare herinnering in prachtige beelden, samengevat in een fantastisch album. Bladeren door een trouwalbum is als het herbeleven van de huwelijksdag; vanaf de voorbereidingen vroeg in de ochtend tot de openingsdans die het feest in de avond inluidt. Het toont de dag waar al die vele maanden voorbereiding samen kwamen, en waarvan ik alle momenten vastgelegd heb.

Na de huwelijksdag begint het moeilijke werk voor de fotograaf. Terwijl pas getrouwden nagenieten van die bijzondere dag, of beginnen aan een sprookjesachtige huwelijksreis, start het maken van een backup, het selecteren van de beelden, het bewerken tot prachtige frisse foto’s, en het uitzoeken van de foto’s voor in het album. Langzaam krijgt dat album dan vorm, waarvan ik zelf al kan genieten en me verheug op het moment dat ik de reportage mag overhandigen.

De trouwreportage van Anke en Marco - een prachtig drieluik vol met herinneringen in de vorm van prachtige foto’s van de huwelijksdag

Wanneer het dan zover is, vind ik dit altijd een bijzonder spannend moment. Het is heerlijk om te zien hoe de herinneringen weer opbloeien, hoe fijn, trots en blij er door het album heen gebladerd wordt, hoe de foto’s bewonderd worden en details opvallen die tijdens de dag aan de aandacht ontsnapt zijn.

Deze week heb ik de trouwreportage van Anke en Marco mogen overhandigen. Het was heerlijk om te zien hoe blij en tevreden ze waren bij het zien van het album. Dat is waar ik het voor doe, dat geeft een goed gevoel en maakt me trots dat ik zoveel heb kunnen betekenen, wetende dat dit album de familie en vrienden zal rondgaan, dat er nog vaak in gebladerd wordt, en dat de dag dankzij mijn foto’s keer op keer opnieuw beleefd kan worden.