De leverancier aan het woord: Goudsmid Isolde de Ridder

Dit is het eerste deel van de serie blogberichten waarin ik een leverancier aan het woord laat komen. In deze editie wil ik Isolde de Ridder introduceren. Ze is Goudsmid van beroep, gespecialiseerd in unieke handgemaakte sieraden.

goudsmid Isolde de Ridder

Ik ben Isolde de Ridder, 36 jaar oud en goudsmid. Ik ben gespecialiseerd in het maken van unieke, handgemaakte en duurzame sieraden. Ik heb geen winkel, maar wel een mooi ruim atelier waar ik heel goed klanten kan ontvangen.

Ik ben een ambachtsvrouw met 15 jaar ervaring. In deze tijd heb ik me gespecialiseerd in het interpreteren en vormgeven van wat stellen samen willen voor hun trouwringen. De producten die ik maak zijn circulaire en duurzame sieraden. Het bijzondere aan mijn sieraden is dat ze gemaakt worden van diverse oude edelmetalen, die bij mij een nieuw leven krijgen.

werkplaats goudsmid Isolde de Ridder

Ik vind het fantastisch om sieraden te maken die out of the box zijn. Ook sieraden die een grote uitdaging met zich mee brengen qua ontwerp en/of techniek geniet ik heel erg van.

Na het eerste contact plannen we een afspraak in waarin we uitgebreid de wensen en mogelijkheden doornemen onder het genot van een kopje koffie of thee. Daarna ga ik een aantal mogelijkheden/ ontwerpschetsen op papier zetten. Die worden vervolgens aan de klant gestuurd.

Zodra deze mij hun keus hebben laten weten, stel ik een offerte op naar aanleiding van de specificaties horende bij dat ontwerp. Ik ga aan het werk wanneer de aanbetaling ontvangen is. Gemiddeld na 8 - 10 weken is het sieraad klaar en kan het aan de klant geleverd worden.

Ik werk met verschillende technieken. Vaak maak ik nieuwe sieraden van oud goud of zilver. In dat geval smelt ik eerst de oude sieraden om er nieuw plaat en/of draad van te maken. Daar vervaardig ik vervolgens het nieuwe sieraad/ de nieuwe sieraden van.

goudsmid Isolde de Ridder

Een andere mogelijkheid is om een sieraad eerst in was te maken, dat wasmodel wordt vervolgens opgestuurd en gegoten.

Ook zijn er materialen mogelijk dan alleen zilver of goud, een van mijn persoonlijke favorieten is mokume gane (japans voor “metalen houtnerf”) waar je de meest prachtige patronen in het metaal mee kunt maken in allerlei verschillende metaalsoorten.

Uit eigen ervaring weet ik hoe bijzonder het is om een ring te dragen die een goudsmid speciaal voor jou gemaakt heeft. Mijn eigen trouwring is door een dierbare collega gemaakt. Het feit dat er in onze ringen een klein grapje zit, wat deze ringen heel speciaal maakt voor mij en mijn man is echt onbetaalbaar.

Ik heb het geluk gehad at ik een aantal keer erbij ben geweest toen de ringen die door mij gemaakt waren werden uitgewisseld. Ik vond het altijd al een mooi en emotioneel moment, het uitwisselen van de ringen, maar ik krijg er echt een brok in mijn keel van als ik de ringen heb mogen maken. Het maakt mij als mens echt gelukkig om te zien hoe blij stellen zijn met de voor hen gemaakte ringen.

Trouwringen Mokume Gane.jpg

De gouden tip

Mijn gouden tip voor bruidsparen is: Vlak voor je de trouwlocatie binnen gaat smeren jullie allebei een klein beetje vasseline op de knokkel/ het breedste gedeelte van de vinger waar de trouwring om gaat. To make a smooth start of your marriage ;)

Aanbieding

Speciaal voor de lezers van dit blog wil ik een korting van 15% op het arbeidsloon van een unieke set trouwringen bieden. Vermeld daarvoor bij de eerste afspraak dat je mij gevonden hebt via Trouwfotograaf Nando.

Ik ben gevestigd in Almere. Mensen kunnen in contact met me komen via mijn website (www.isoldederidder-sieraden.nl) per mail (idrsieraden@gmail.com) of telefonisch (06-18985940)