Het huwelijk van Rick en Rikki

Op vrijdag 5 juni 2020 zou het gaan gebeuren. Dat was het plan van Rick en Rikki om elkaar het ja-woord te geven. Het had een bijzondere dag moeten worden, die helaas niet kon doorgaan. Door de beperkingen van de Covid-19 crisis waren Rick en Rikki genoodzaakt om deze dag te verzetten. In overleg werd gekozen voor een nieuwe datum in oktober. Want dan, zo was de verwachting, zal de crisis wel voorbij zijn.

Helaas werd de werkelijkheid heel anders. In augustus en september was er nog goede hoop dat de nieuwe datum een gewone trouwdag mogelijk maakten. Een week voor de trouwdatum werden de regels helaas weer aangescherpt. Toen werd het een moeilijke beslissing; door laten gaan in afgeslankte vorm, of opnieuw verzetten. Met veel en moeizaam overleg met de gemeentelijke instanties werd duidelijk dat het huwelijk op 16 oktober 2020 toch doorgang mocht vinden, zij het met enkele beperkingen en voorwaarden.

Ondanks alle onzekerheden, en vooral ook de moeilijkheden, bleven Rick en Rikki allebei bijzonder positief op deze dag. En wat fijn was dat, want zo startte de dag niet alleen heel ontspannen en vrolijk, de positiviteit van beiden zorgden ervoor dat de sfeer bijzonder goed was en bleef.

In Theater de Huiskamer in Weert was de ruimte fantastisch ingedeeld, en knus aangekleed voor een prachtige huwelijks ceremonie. De anderhalve meter regel bood gelegenheid om de hele zaal vol te krijgen met niet meer dan de dertig toegestane genodigden. Het deed de naam ‘huiskamer’ eer aan. Omdat er geen feest gegeven kon worden en dus geen openingsdans, sloten Rick en Rikki - creatief zoals ze zijn - de ceremonie af met een afsluitingsdans op het podium van het Theater.

De middag werd afgesloten door het aansnijden van de trouwtaart die niemand ter plekke mocht eten. Na een virtuele toast vertrok iedere daggast met een bakje waarin zijn of haar stukje trouwtaart opgeborgen zat. Het verzoek: stuur een foto op wanneer je thuis onder het genot van een drankje de taart opeet. In de uren daarna bleven de foto’s binnenkomen, zodat het toch nog een soort feestje werd.

Rick en Rikki wisten door hun inventiviteit en positiviteit van deze dag, vol restricties en regels, een fantastische en vrolijke trouwdag te maken. En bovendien met naleving van de regels. Het was een eer om dit te mogen vastleggen.
Hartelijk gefeliciteerd, RIck en Rikki

Op verzoek van Theater de Huiskamer plaats ik geen foto’s van de ceremonie, om te voorkomen dat deze foto’s toch nog een verkeerd signaal geven. Ik wil nogmaals benadrukken, dat het huwelijk met toestemming van de gemeente, en met in achtneming van alle regels is voltrokken.